Община Сливница получи безвъзмездно правото на собственост върху сградата на ДНА в града

1641 преглеждания

Договор за безвъзмездно прехвърляне правото на собственост върху имот частна държавна собственост подписаха в Сливница Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и кметът на общината г-н Васко Стоилков. На събитието присъстваха още г-жа Ани Иванова - секретар на Община Сливница, г-н Марин Павлов - председател на Общински съвет-Сливница, г-н Ганчо Попов – главен редактор и д-р  Яна Гочева - управляващ  редактор на списание „Еврофондове“.

С този акт, община Сливница си възвръща собствеността върху сградата на ДНА, която до момента принадлежеше на Министерството на отбраната.

Военният клуб има богата история, тясно свързана с 25-ти Драгомански пехотен полк и Първа пехотна софийска дивизия. Сградата е истинско украшение за града в миналото, което сливничани са използвали като място за организиране на културни прояви, изложби, кинопрожекции, провеждане на различни събрания. Военен клуб- Сливница играе значителна роля в задоволяване на информационните и културните потребности на военнослужещите и гражданите от региона.В чест на 110 г. от Съединението на България и Сръбско-българската война от 1885 г. в една от залите на Военен клуб – Сливница е открит музей на Първа пехотна софийска дивизия. Към настоящия момент експозицията се намира в НИМ.Мястото за строеж на ДНА подарено от родолюбивия сливничанин Павел Цветков през месец август 1925 г., а съществуващата сграда на клуба е построена за около година и половина.

 

SL 2

С придобиването на още един държавен имот, възможностите за разширяването на инфраструктурата в Сливница се увеличават много, тъй като ДНА има отлично разположение - в близост до обновения градски парк и вече разработените от общинското ръководство обекти, сред които Ледената пързалка и Коледния базар. „Разработването на този имот ще бъде истинско предизвикателство за общинската администрация, но се надявам, че ще успеем да реализираме добри идеи”, сподели при подписването на договора г-н Стоилков.

SL 3

Връчвайки официално документа, Областният управител пожела на г-н Стоилков под негово ръководство Общинска администрация-Сливница да работи все така амбицирано и с желание за успешното реализиране на проекти, които да продължават да развиват и благоустрояват общината и да са от полза за гражданите.

Източник: Областна Администрация Софийска област