Обявиха инвестиционно предложение за изграждане на водоземно съоръжение в с. Калотина

1004 преглеждания

Предвижда се изграждане на тръбен кладенец с дълбочина до 75 м.

Инвестиционно предложение за „Изграждане на водовземно съоръжение: Тръбен кладенец за измиване на асфалтовите площадки и поливане на зелени площи /други цели/ в УПИ II-594, кв. 1, местност „Трап“ в землището на с. Калотина, ЕКАТТЕ 35479, община Драгоман, област Софийска – „добив на подземни води“ - т.10, на Приложение №2 към  чл.93, ал.1, т.1, Закона за опазване на околната среда, е публикувано на сайта на Община Драгоман.

Настоящото инвестиционно предложение е във връзка с издаване на Разрешително за водовземане от подземни води, чрез нови водовземни съоръжения. Предвижда се изграждане на 1 бр. водовземно съоръжение - тръбен кладенец с дълбочина до 75.0 m за измиване на асфалтовите площадки и поливане на зелени площи (други цели).

Имотът е собственост на „Нис Петрол“ ЕООД и се простира на площ от 3383 m2. Предвижда се кладенецът да черпи води от подземно водно тяло (ПВТ): Пукнатинни води в района на р.Ерма и р.Искър с код BG1G00000K2038. Литоложкия строеж на ПВТ е представен от магмени и вулкански скали, различни метаморфити и седименти.

Повече информация за инвестиционното предложение и процедурите свързани с него може да намерите на официалния сайт на Община Драгоман.

EspressoNews