Опасно силен вятър духа над половината от страната

878 преглеждания

Температурите са ниски

Жълт код за опасно силен вятър с пориви между 40 и 50 км/ч има обявен днес за територията на 14 области в страната. Това са областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Софийска област, Благоевград и Кюстендил.

Очаква се днес да бъде предимно слънчево, а силният северозападен вятър, който ще духа, ще отслабне вечерта. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

През нощта сняг преваля по високите места от страната. Лека снежна покривка се е образувала на прохода Шипка, както и в Централна Стара планина, Витоша и Рила. В тази връзка от АПИ предупредиха шофьорите да не пътуват в тези райони без зимни гуми.

Заради опасното време днес, от Община Драгоман припомниха на своите жители как да обезопасят сградите, за да не се стига до инциденти вследствие от бурния вятър.

От утре започва рязко затопляне на времето. Очаква се показателите на термометрите да скочат до 20-25 градуса. Сухо ще се задържи времето до края на месеца и в началото на ноември.

Източник: НИМХ

EspressoNews