Отборът до 16 г. на ФК „Драгоман“ спечели четвъртото издание на „Infinity Football“

2658 преглеждания

За най-добър вратар на турнира бе избран стражът на ФК „Драгоман“ – Михаил Георгиев.

Отборът до 16 г. на ФК „Драгоман“ спечели четвъртото издание на футболния турнир „Infinity Football“, организиран от Соник Стар. Участието на децата от клуба в Драгоман бе подкрепено от местната администрация и от кмета на общината Андрей Иванов. Спортната надпревара, в която взеха участие деца от отборите на градовете Балчик, Суворово, Тича, Аксаково, Тутракан, Драгоман, Полски Тръмбеш, Червен бряг, както и детският отбор на Соник Старт, съставен от деца, ползватели на социални услуги, се проведе на стадион „Градски“ в гр. Балчик от 26 до 28 юни. 

На финала момчетата от ФК „Драгоман“ надиграха домакините от „Черноморец“ Балчик, които останаха на второ място. Третата позиция си извоюва „Янтра” Полски Тръмбеш. Местата от четвърто до осмо бяха разпределени между отборите на „Партизан“ Червен Бряг, Тутракан, дебютантът Соник Старт, Черноморец 2 и „Лъвчетата“ Суворово.

Купата за феърплей бе спечелена от най-малките в турнира – „Лъвчетата“ Суворово. По един състезател от всеки отбор получи грамота за MVP. За най-добър вратар бе избран стражът на ФК „Драгоман“ – Михаил Георгиев. Най-атрактивният състезател бе нападателят от отбора на Соник Старт – Запрян Демирев. Голмайстор е Стилиан Спасов от Тутракан.

Всеки отбор получи специални плакети по случай 10 годишнитата на Соник Старт. Управителят на Соник Старт – Миглена Маркова-Господино вавръчи на участниците в турнира медали и подаръци.

„Infinity Football“ e част от Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел” и се провежда под патронажа на Николай Ангелов – кмет на община Балчик. Турнирът включва две възрастови категории – деца от 14 до 16 г. и ветерани. „Infinity Football” 2018 ще продължи с мачове между отборите на ветераните от 29 юни - 01 юли.

EspressoNews

източник: Соник Стар

снимки: Соник Стар