Откриха иновативен кабинет във врачанското СУ „Христо Ботев“

837 преглеждания

Програмата започна с отбелязване на патронния празник на учебното заведение

Виртуална STEM лаборатория по биология и анатомия бе открита в СУ „Христо Ботев“, гр. Враца. Символичното прерязване на лентата на новоизградения кабинет бе направено от кмета Калин Каменов, заместник-министъра на образованието Таня Михайлова, председателя на Синдиката на българските учители - Янка Такева и директора на учебното заведение - Виктор Кръстев. Тържествен водосвет за здраве и благополучие бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията.

По време на откриването на иновативния кабинет, заместник-министър Михайлова поздрави ръководството на СУ „Христо Ботев“ за това, че всяка година подобрява материално-техническата база на гимназията, като по този начин младите хора са стимулирани да учат и да се развиват.

Програмата започна с отбелязване на патронния празник на учебното заведение. Кметът Калин Каменов приветства учениците, като им пожела след като завършат висшето си образование, да работят в родния си град. „За мен е голяма чест, че ежедневно виждам колко талантливи, умни и амбициозни млади хора има в нашия град. Призовавам ви всеки ден, с всяко ваше действие, да изграждате имиджа на училище „Христо Ботев“. Запомнете, че да сте възпитаници на гимназията не е просто отговорност, а титла, която трябва да носите с гордост. Стремете се да бъдете първи и се вслушвайте в съветите на учителите ви. Надявам се като завършите висшето си образование, обичта ви към родния град, отново да ви върне във Враца. Честит празник!“, каза кметът Калин Каменов.

В рамките патронния празник, директорът на СУ „Христо Ботев“ отличи изявени ученици и учители.

На събитието присъстваха още: народните представители - Красен Кръстев и Красимир Богданов, председателят на Общинския съвет Румен Антов, общински съветници, началникът на Регионалното управление по образованието - Галина Евденова, представители на училищното настоятелство, бивши и настоящи учители и ученици.

EspressoNews

Снимки:Община Враца