Откриха обновената сграда на ПГВМСС "Св. Георги Победоносец"

2002 преглеждания

В присъствието на гости и официални лица

Откриха официално изцяло ремонтираната сграда на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ в Костинброд. На събитието присъстваха кметът на общината Трайко Младенов, инж. Таня Михайлова – зам.-министър на образованието и науката, Любен Кънчев - зам.-министър на туризма, Росица Иванова - началник на РУО-София регион, Александър Милушев - ръководител производствен център на „Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“, заместник-кметовете Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и Теодора Гогова, д-р Атанас Тенев - председател наОбС-Костинброд, Иван Иванов, Даниела Станкова и Димитър Найденов - общински съветници, директори на училища, кметове и кметски наместници, много граждани и гости.

За своите гости възпитаниците на гимназията бяха подготвили изискан кетъринг и кратка забавна програма. Танцов състав „Зорница“ и ученици от професионалната гимназия изпълниха шопски хора, а Емил Пепелярски, Николета и Ангелина Андонови поздравиха с народни песни.

Водосвет за здраве и благополучие отслужиха отец Дамян и отец Николай.

Пръв приветствие към присъстващите отправи кметът на Костинброд Трайко Младенов, който връчи и удостоверението за експлоатация на директора на гимназията Светослав Иванов, който на свой ред изказа благодарности към местната власт за реализацията на проекта..

Поздравления отправиха още заместник-министрите на образованието и туризма и началникът на РУО.

След официалното откриване гостите бяха поканени да разгледат обновената сграда на ПГВМСС “Св. Георги Победоносец”. Представени бяха оборудвани лаборатории, класни стаи и игрище за спорт.

Ремонтните дейности са финансирани от спечеления от Община Костинброд проект „Подобряване на качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ – Костинброд. Проектът е реализиран по оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“. Общата стойност на договора е 1 299 998,56.

Изпълнени са следните строително-монтажни работи:

Мерки за енергийна ефективност – положена е топлоизолация на сутерена и е подменена дограмата. Изпълнен е ремонт на цялата сграда с обща площ 4690,23 кв.м., подменена е отоплителната инсталация и котела, обособени и оборудвани са три лаборатории и един кабинет за природни науки.

Подменена е частично водопроводната и канализационна инсталации в помещенията, също така са подменени осветителните тела в цялата сграда.

Изградена е пожароизвестителна инсталация на цялата сграда.

Монтирана е подвижна платформа за достъп на хора с увреждания.

Изпълнено е мултифункционално игрище за футбол, баскетбол и волейбол, както е и подменена оградата на училището.

С тези дейности е подобрена образователната инфраструктура на територията на община Костинброд и са създадени благоприятни условя за провеждане на учебни занятия.

След откриването Трайко Младенов заведе своите гости до началната сграда на Второ ОУ „Васил Левски“ в кв. Маслово, където също тече ремонт. Целта е на 15 септември учениците да бъдат посрещнати в изцяло обновена база.

EspressoNews