Откриха обновения дежурен център в РСПБЗН-Костинброд

1601 преглеждания

В деня на професионалния празник на българските пожарникари и спасители

Комисар Георги Иванов - директор РДПБЗН - София, главен инспектор инж. Здравко Александров - началник РСПБЗН-Костинброд и кметът на Костинброд Трайко Младенов тържествено откриха обновения и ремонтиран дежурен център в РСПБЗН-Костинброд.

Церемонията се състоя на 14 септември, когато българските пожарникари и спасители отбелязват своя професионален празник.

Обновеният дежурен център ще обслужва община Костинброд и ще приема и обработва сигнали от телефон 112, свързани с пожари, аварии, необходимост от спешна медицинска помощ, помощ при пътно-транспортни произшествия, кризи и други инциденти с човешки и материални загуби.

На събитието присъстваха и Александър Ненов - зам.-кмет на община Костинброд, Светлин Николчев и Методи Методиев - „Ролпласт” АД, пожарникари, служители на общинска администрация и бивши пожарникари. Отец Серафим отслужи водосвет за здраве и благополучие.

Кметът на Костинброд подари на РСПБЗН-Костинброд икона на Исус Христос и пожела на пожарникарите здраве, сили и късмет в изпълнения на служебните им задължения.

EspressoNews