ПГ „Велизар Пеев“ взе участие в „Национални дни за учене през целия живот“

1107 преглеждания

Събитието е национална проява, в която гимназията участва за четвърти път

За четвърта поредна година ПГ „Велизар Пеев“ взе участие в „Национални дни за учене през целия живот“, организирани от Министерството на образованието и науката и екипа на националния координатор за учене на възрастни.

Събитието се проведе от 3 до 5 октомври в гр. Пловдив като в рамките на инициативата бяха организирани: Национален заключителен форум, свързан с Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE); Изложение на институции и организации за учене на възрастни; Церемония за връчване на годишните награди в сектора за учене на възрастни, както и други съпътстващи прояви.

Учениците от свогенската гимназия впечатлиха гости и участници в „Националните дни за учене през целия живот“ с атрактивен щанд и професионално изработени изделия.

Националните дни за учене през целия живот се осъществяват по Проект № 592041-EPP-1-2017-1-BG-EPPKA3-AL-AGENDA „Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“, финансиран с подкрепата на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта „Еразъм +”.

EspressoNews

Източник: ПГ „Велизар Пеев“

Снимки: ПГ „Велизар Пеев“