ПГ „Велизар Пеев“ е първото учебно заведение в страната със собствен електромобил

1918 преглеждания

Свогенската гимназия отчете успешна 2018 г.

Успешна 2018 г. отчете ръководството на ПГ „Велизар Пеев“ гр. Своге. Министерството на образованието и науката гласува доверие на свогенската гимназия, като даде възможност да организира и обслужи всички кетъринги за техните събитията във връзка с Българското председателство на Съвета на ЕС.

През изтеклата година в гимназията се работи по различни проекти, като част от тях са:

- „Модернизация на професионалното образование“, чрез който училището закупи: пътнически микробус, електрически мотопед, зарядна станция за електромобили и 3D принтер.

- По проект „Еразъм +“ 68 ученици от специалностите: „Кетъринг“, „Производство и обслужване в заведенията за хранене и развлечения“ и „Производство на сладкарски изделия“ бяха изпратени на двуседмична практика в Лондон.

- „Ученически практики“ – ученици от специалностите: „Компютърна графика“, „Машини и системи с ЦПУ“ имаха възможността да проведат учебни практики в реална работна среда.

- Проект към Националния Доверителен Екофонд за финансиране за електромобил.

ПГ „Велизар Пеев“ е първото училище в страната, реализирало прием в специалност „Електромобили“ и след закупуването на електрически скутер, зарядна станция за елеромобили, оборудване на учебна лаборатория, сега може да се похвали със собствен електромобил марка Hyundai IONIQ Electric. Предстои изграждане и оборудване на учебен сервиз.

През 2018 г. гимназията бе отличена на Годишните награди на ИКЕМ - „Кубратов меч“ в категория „Наука и образование“, за план-приема по новата специалност.

EspressoNews