ПГ "Велизар Пеев" ще отбележи Националният празник на шести март

2102 преглеждания

ПГ "Велизар Пеев" ще отбележи Националният празник на шести март

За предстоящото честване на Националния празник в ПГ "Велизар Пеев", град Своге и акцентите в програмата му, информира Емилиян Лозанов, ученик в 9 клас на професионалната гимназия. "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

На 6-ти март ПГ „Велизар Пеев“ тържествено ще отбележи Националният празник на България- 3-ти март. Ученици от 9-ти и 11-ти клас ще прочетат есета и стихотворения, свързани с двамата най-влиятелни национални герои - Васил Левски и Христо Ботев. 

Участниците в програмата ще рецитират и паметната ода на Иван Вазов „Опълченците на Шипка“. Главният ръководител Юлияна Геловска е в основата на подготовката учениците към литературния клуб на училището.

Учениците от 11 „а“ клас също така са подготвили четири презентации, изобразяващи интересни исторически факти и моменти от Руско-турската война. Изготвено е и табло по повод 3-ти март, което ще бъде поставено във фоайето на училището. На тържеството са поканени както обществени личности, така и родители и жители на община Своге. 

Емилиян Лозанов, ученик в 9 клас, в ПГ "Велизар Пеев" град Своге, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.