ПГВМСС „Св. Георги Победоносец” отбеляза Деня на ветеринаря

1966 преглеждания

С различни прояви

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство „Св. Георги Победоносец“, гр. Костинброд отбеляза професионалния празник на всички ветеринарни специалисти.

Деня на ветеринаря бе отбеляза с различни дейности. Учениците от гимназията разказаха за създаването и историята на старата паралелка „Ветеринарен техник“, в костинбродското училище. В рамките на събитието бяха представени и препариран сом и сръндак, техните физически характеристики, жизненият им цикъл и размножителния период.

Честването на празника продължи с демонстрация на домашни любимци. Ученици от 8, 9 и 11 показаха своите домашни любимци, част от които бяха котка, куче, декаративен заек, змия, пор, папагал, риба, декоративен гълъб и кокошка и разказаха за тях. Деня на ветеринаря в ПГВМСС завърши микрочипиране и дресировка на куче.

По покана на директора на гимназията Светослав Иванов на събитието кметът на община Костинброд Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на общински съвет гр. Костинброд, доц. д-р Иван Янчев - директор на ИЖН-Костинброд, проф. д-р Иван Щерев, д-р Румен Граховски дългогодишен директор на ПГВМСС, „Св.Георги Победоносец” гр. Костинброд, арх .Добромир Бориславов - директор на Столичния зоопарк и др.

Припомняме, че празникът на ветеринарните специалисти бе отбелязан и с ден на отворените врати в костинбродската гимназия. Той беше насочен към учениците, които искат да продължат образованието си в професионалната гимназия през предстоящата 2019/2020 учебна година.

Всички посетители в ПГВМСС се запознаха с методите на обучение в училището, предметите по ветеринарство, кетъринг и ресторантьорство, извънкласните програми, изискванията на училището към учениците и графика на приемната процедура.

EspressoNews