Певчески и танцови състави от сръбската община Димитровград гостуваха в село Драговищица

1753 преглеждания

За финала на проект между Костинброд и Димитровград

Певчески и танцови състави от сръбската община Димитровград гостуваха в село Драговищица. Събитието бе завършващо за съвместния проект между Костинброд и Димитровград “Инвестиране в младежки капитал, чрез модернизация на културни центрове в трансграничния регион”.

Децата от школите по изкуства при НЧ “Георги С. Раковски – 1928″ - Драговищица, община Костинброд и от съставите към Културния център наобщина Димитровград пяха и танцуваха на една сцена. В рамките на един час всички присъстващи се насладиха на прекрасните песни и танци, представени от близо 85 участници.

Благодарение на съвместния проект бяха обновени сградата на читалището в с. Драговищица, ремонтиран е покривът, сменена е цялата дограма, ремонтирани са всички помещения на библиотеката, гримьорните, репетиционната зала, санитарните възли, осветлението, предстои да бъдат поставени и климатици. Изцяло е ремонтиран и площадът пред сградата на читалището.

Напълно обновена и ремонтирана в рамките на проекта е залата в Културния център на Димитровград.

Официални гости на събитието в с. Драговищица бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, Албена Виденова -  кмет на с. Драговищица, Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд,  д-р Атанас Тенев- председател на Общински съвет-Костинброд, Анна Радовска –заместник-председател на Общински съвет-Костинброд, общински съветници, депутати от 44-то Народно събрание.

В своята приветствена реч кметът на Костинброд изказа благодарност към ръководството на НЧ “Георги С. Раковски – 1928″ за прекрасната работа, свършена по време на 2-годишното изпълнение на проекта. Младенов подчерта, че този проект е мост на приятелство между хората от двете страни на границата, благодарение на което са постигнати видими резултати.

Предния ден всички участници в проекта на сръбската и българската община получиха сертификати в читалището на Драговищица. Тогава се проведе и залючителната пресконференция, в която взеха участие Розалина Виденова- председател на Н.Ч Г. С. Раковски-1928″, Николайча Манов – директор на Културния център в Димитровград, Александър Ненов - заместник-кмет на община Костинброд, Саша Костов - администратор на проекта и Калоян Христов - консултант по проекта. На събитието присъства и кметът на село Драговищица Албена Виденова.

EspressoNews