Пенсионерски клуб „Люляк“ стана на 29 години

1802 преглеждания

Отбелязаха рождения ден с весел празник

Пенсионерски клуб „Люляк”-гр. Костинброд отбеляза 29 години от своето създаване. Над 100 души се включиха в тържественото отбелязване на повода. Сред гостите бяха приятели на членовете на клуба от ПК “Явор”- гр. Пазарджик и ПК “Надежда”- гр. Годеч. Официалните лица, уважили повода, бяха кметът на Костинброд Трайко Младенов и заместникът му Александър Ненов.

В своята 29-годишна история ПК „Люляк“ не спира да отстоява  правата, интересите и достойния живот на възрастните хора в Костинброд. Неговото ръководство, в лицето на Теменужка Топалова, поддържа добри партньорски отношения с пенсионерски клубове и сдружения, действащи на територията както на общината, така и в цяла България. Ползотворно е сътрудничеството и с Община Костинброд и нейното ръководство - кмета Трайко Младенов, председателя на Общинския съвет д-р Атанас Тенев, екипа на местната администрация.

За рождения ден на клуба неговите членове бяха подготвили богата литературно-музикална програма. Певческа група “Танго” създаде чудесно настроение у присъстващите и стопли сърцата им с изпълнението на български песни. С епиграмите си, които бяха в унисон с чувствата, мислите и преживяванията на присъстващите, Харалан Жечев и Агна Митова поднесоха своя поздрав към „третата възраст”.

Кулминацията на тържеството беше конкурса “Мис баба-2018”, който се организира от Община Костинброд.  В ролята на жури влязоха официалните гости, които оцениха дамите, взели участие. Третото място в престижната надпревара зае дама от ПК ”Явор”-гр. Пазарджик. Втора се класира претендентката от ПК ”Надежда”-гр. Годеч. Короната “Мис баба 2018” грабна Агна Митова от ПК ”Люляк”-гр. Костинброд.

Кметът на Костинброд поздрави всички присъстващи на празника, като им пожела да продължават да създават за себе си и близките си положителни емоции и хубави спомени. Градоначалникът обеща, че за останалото ще се погрижи Общината, след което представи и бъдещите проекти на местно ниво.

EspressoNews