Пети ден Сливница е театралният център на България

1338 преглеждания

Тази вечер - "Зле съшитият Орфей"

Пети ден Сливница е център на театралната култура у нас. Тази вечер погледите и аплодисментите на гостите на Европейския фестивал на пътуващия театър ще събере постановката "Зле съшитият Орфей" със специалното участие на актрисата от Сливница, Габриела Накова. Началният час е 19:00.

Автор и режисьор на представлението е Росица Обрешкова

Участват: Емилия Ованесян, Миряна Найденова, Искра Йосифова, Габриела Накова, Боряна Бабанова и Божана Мановаска

В основата на сюжета е митът за родопския певец Орфей, чиято лира замлъква след като не успява да изведе любимата си Евридика от подземното царство на Хадес. Орфей умира, разкъсан от поклонничките на Дионис - вакханките (менадите), които разхвърлят тялото му по четирите краища на света.

"Зле съшитият Орфей" е съвременно бълнуване в митология. Оправдателна пледоария на женската природа пред съда на времето. Това е авторски текст, с който споделяме страха от времето, от самотата, болката, от предателството и от отсъствието на любов. Бълнуваме във вечното търсене на хармония и благост. Бълнуваме шеговито, болезнено, иронично, искрено и без задръжки. Бълнуваме театрално!

Билети може да бъдат закупени в канцеларията на читалище "Съзнание 1907" или на касата на сцената преди започване на постановката.

До сега на сцената на Читалище „Съзнание 1907“ в третото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър бяха представени постановките „Ало, ало отново!“, „Автобусна спирка“, „ЛА“ и „Жив си ти!“.

Всичко за фестивала, който се провежда под патронажа на кмета на Сливница Васко Стоилков, можете да видите на специалния сайт, създаден за него.

Фестивалът продължава до 2 декември, когато ще се състои и oфициалното закриване.

EspressoNews