Плаване със сал и стрелба с требушет ще са сред предизвикателствата на „Приключенски многобой - Мездра 2018“

2190 преглеждания

Двама късметлии от присъстващите ще спечелят ваучер за рафтинг

Плаване със сал и стрелба с требушет ще са сред предизвикателствата на „Приключенски многобой – Мездра 2018“. Отвореното събитие, част от Приключенски Екстрийм Тур, ще се проведе на 1 юли 2018 (неделя) от 10:00 часа в и около Археологически комплекс „Калето“, гр. Мездра, област Враца.

Посетителите на мероприятието ще могат да се включват в приключенската игра-загадка в отбори от по 5 души, които ще започват участието си в общо два старта за деня – сутрешен и следобеден. Тръгването на отборите във всеки старт ще бъде определяно чрез жребий.  Предварителната онлайн регистрация за участие в събитието вече тече на адрес: https://goo.gl/dvaP3E.

Сред предизвикателствата, очакващи желаещите да се включат в Многобоя, ще са още: скално катерене, „приключенска зона“ с различни отборни забавления, решаване на приключенски задачи и екстремно спускане по специално създаден въжен тролей над река Искър.

„Включвайки се в подобно събитие, хората могат да разберат много за себе си, да преодолеят някои страхове и да усетят съвсем друг тип изживяване, което без наша помощ много трудно ще изпитат. Нужна е професионална подготовка и екипировка.”, разказва Яни Макулев от пещерен Клуб Хеликтит, който заедно с екипа си подготвя съоръженията за събитието в неделя.

Изпитанията от многобоя ще преминават с помощта на професионални инструктори и при взети всички мерки за безопасност и са подходящи за възрастни и за деца над 12 години.

„Сигурността на участниците в събитието е обезпечена многократно. Има хора, които очевидно ги е страх, но те ни се доверяват, защото когато обясниш на човека начина по който се структурира съоръжението и неговата здравина, те разбират, че всъщност само изглежда опасно, но е напълно преодолимо и екстремното изживяване си заслужава. Всичкият инвентар, системи и екипировка са стандартизирани по алпийската система UIAA, т.е. там има стандарти, които отговарят на якостни показатели. Цялата екипировка, която ние ползваме, е предназначена за спелеология или за алпинизъм.“, допълва Яни.

Водещ на събитието ще е певецът и радиоводещ Теодор Койчинов – Тео.

Освен заредени с много положителни емоции, двама късметлии от посетителите ще си тръгнат и с екстремен подарък – ваучер за рафтинг, предоставен от Адвенчър Нет.

Входът за събитието е свободен, всички забавления и атракции са безплатни.

Целта на инициативата е по атрактивен начин да се заинтригуват жители и гости на Община Мездра към активен спорт и забавления на открито, да се покаже красотата, културната история и възможностите за отдих и туризъм в района.

Организатор на „Приключенски Многобой – Мездра 2018“ е Уайлдан ЕООД. Събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Община Мездра и с любезното съдействие на пещерен Клуб Хеликтит. Медийни партньори са: Дарик радио, Bulgaria On Air, Espresso News, Peika.bg, Drugitesportove.com и Ranica.bg.

Поредицата екстремни мероприятия на „Приключенски Екстрийм Тур“ продължава, като само седмица след „Приключенски многобой – Мездра 2018“, в град София ще се проведе фестивал на алтернативния спорт и комуникации „NetWorkMe 2018“ (6-7 юли, Езерото в кв. Дружба). Финалната дестинация на тура ще е на 21 юли, Вазова Екопътека, Своге сЕкстрийм Арт – Своге 2018“ .

За повече любопитна информация и подробности около предстоящото мероприятие следете Фейсбук страницата: „Приключенски Екстрийм Тур“ и Фейсбук събитието „Приключенски многобой – Мездра 2018“.

EspressoNews