По десет точки ще заседават общинските съветници в Годеч

1109 преглеждания

Първото им заседание за 2018-та е на 30 януари

На 30 януари 2018 г. от 09:30 часа ще се проведе първото за годината заседание на Общински съвет – Годеч. Проектът за дневен ред включва десет точки.

Местният парламент ще гласува Годишен отчет за изпълнение Програмата за управление на Община Годеч за срока на мандата, Отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление през 2017 г., както и Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост на територията на община Годеч през 2018 година.

Съветниците ще бъдат запознати и с докладна записка на кмета Радослав Асенов относно общата численост на общинската администрация.

Следващ доклад, който кметът ще представи пред местния парламент, е Бюджет на Община Годеч за 2018 година и Поименен списък за капиталови разходи в бюджета на Община Годеч за 2018 г. Определяне на разпоредители с бюджетни кредити. Становища по него има и от постоянните комисии към администрацията.

Общинарите ще гласуват още Тарифа за наемни цени на общински помещения и терени. Ще определят и представител в Асоциацията по ВиК.

На заседанието ще бъде представен отчет за изпълнение на Общински план за младежта за 2017 г. и ще бъде приет Общински план за младежта за 2018 г.

На следващо място кметът ще предложи на съветниците програма на културни и спортни прояви, които да бъдат организирани в общината през настоящата година.

Заседанието на ОбС-Годеч ще завърши с време за изказвания, питания, становища и предложения на общински съветници и граждани, в рамките на точка „Други“ от проекта за Дневен ред.

EspressoNews