По една победа си размениха "Сливнишки герой" и "Дея спорт" Бургас на четвъртфиналите от плейофите

1373 преглеждания

По една победа си размениха "Сливнишки герой" и "Дея спорт" Бургас на четвъртфиналите от плейофите

Волейболният "Сливнишки герой" спечели първия четвъртфинален мач от плейофите на Волейболната Виша лига в събота. Сливничани победиха в своята зала "Дея спорт" Бургас с 3:2 гейма в битката за място на полуфиналите.

Мачът беше много оспорван и напрегнат. Първият гейм бе спечелен от "Дея спорт" с 25:21.

Сливничани изравниха печелейки втория с 25:21. Последва ново повеждане за бургаския отбор в третия гейм 25:22. "Сливнишки герой" успяха да вземат четвъртия гейм с 23:25 и докараха мача до тайбрек. Интригата остана до последно и в тайбрека, но в крайна сметка сливнични се поздравиха с успеха след 15:13.

Втората среща между двата отбора, отново се игра в Сливница в неделния ден. В нея "Сливнишки герой" взе първия гейм с 25:21 и тръгна добре в мача, но след това нещата се промениха и волейболистите на "Дея спорт" Бургас взеха мача, печелейки следващите три гейма - 25:15, 25:19, 26:24.

При този резултата /1:1/ в серията от мачове която се играе до две победи от три мача, предстой изиграването на трета решителна среща.

Мачът който, ще определи крайният победител от двубоя, който ще играе на полуфиналите, ще е във вторник /20 март/ в Бургас.

 

Ангел Лазаров