Поглед на един чужденец върху изборите в България

1476 преглеждания

Хани Ауф е чужденец, който се счита за българин. Роден е в Египет и е завършил висше образование във Франция  по специалността "масови комуникации". От 20 години живее постоянно в България със статут на постоянно пребиваващ чужденец. В момента личния му живот и семеен бизнес са свързани основно с гр. Костинброд. На въпрос на наш репортер какво мисли за провеждащите се в днешния ден избори за народни представители, г -н Ауф беше така любезен да отговори:

            "Аз живея вече двадесет години в България, която считам за моя втора родина. Тук е моето семейство. Тук са моите приятели. Като човек, който, въпреки че официално няма статут на български гражданин, но емоционално и съзнателно се чувствам такъв, не мога да остана равнодушен към провеждащите се днес избори. Дълбоко съм убеден, че развитието, както на личността, така и на всяка държава е процес, който изисква от нас активно участие. Трябва не само да искаме, а да помагаме всичко това да се случва. Искренно съжалявам, че по стечение на обстоятелствата до момента не съм получил официален статут на български гражданин. Имам всички права, които имат всички бълтари, без правото да участвам в избори, а това за мен е едно от първостепенните права за всеки човек.

            Затова, като човек, живеещ в България и който искренно обича тази страна и хората в нея, агитирам своите приятели и познати да гласуват в името на държавата. Мисля, че този път ще гласуват повече хора, което много ме радва.

            ПОЗДРАВЯВАМ  ВСИЧКИ  БЪЛГАРИ И ИМ  ЖЕЛАЯ САМО ХУБАВИ НЕЩА."

 

Кореспондент на EspressoNews