Подаръци и веселба за децата на Костинброд на Бабинден

1755 преглеждания

Почетоха важната роля на акушери, лекари и медицински специалисти

С голямо празненство в община Костинброд почетоха Бабинден в неделя. Общинската администрация показа уважението си към акушерската професия, лекарите и медицинския персонал, който се грижи за майките и техните рожби.   

Всички присъстващи на празника бяха поздравени от кмета на общината Трайко Младенов, който им пожела здраве, щастие и успехи. В приветствието си той заяви, че Костинброд ще става все по-приветливо място за малките си жители, благодарение на модернизираните детски градини, новите площадки за игра, училищната си база и достъпната градска среда.

115 бебета са родени в община Костинброд през 2017 г., стана ясно още на празника. Всички мъници и техните майки получиха подаръци от общината. Първото бебе на 2018 г., което се роди в Костинброд – малката Крисия Димитрова, пък получи златно кюлче от кмета на общината.  

Младата майка Петя и акушерката Юлия Динкова пресъздадоха ритуала по поливане на ръцете на „бабата“ в следващата част от празника.

Забавлението продължи с победителите от конкурса „Парад на детска забавна песен-2017г.”, които усмихнаха присъстващите със своите изпълнения. Емил Пепелярски, Николета и Ангелина Андонови и Гергана Попгенова повдигнаха настроението на гостите с песните: „Вятърът, това съм аз”, „Кандидат джудже” и „Коледен сняг”.

Всички деца, регистрирани на територията на община Костинброд, получиха сребърни кюлчета от кмета, който на свой ред получи същата награда. Припомняме, че през 2017 г. семейството на Трайко Младенов се увеличи с още един член – неговият втори син.  

На празника в ресторант „Нива” присъстваха още г-н Любен Кънчев - заместник-кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, д-р Ивайло Петров – гинеколог в гр. Костинброд и акушерките Юлия Динкова и Лиляна Милева.

Всички те заявиха, че се гордеят с децата на Костинброд и ще положат максимални усилия те да се чувстват добре в своя роден град или село на територията на общината.

EspressoNews