Подаръци от Монделийз ще получат най-добрите в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

3946 преглеждания

Лидерът в производството на шоколади и шоколадови изделия за втора поредна година подкрепя „Работилница за репортери“

"Монделийз България" ще подкрепи за втора поредна година церемонията по награждаване на най-добрите в „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“. Лидерът в производство на шоколад и шоколадови изделия е подготвил сладки подаръци за учениците, които с творческия си ентусиазъм и талант разкриват красотата на региона на запад от София.

От компанията са подготвили и още една награда. Най-добрите "пера" в "Работилница за репортери 2018" имат специална покана за посещение, заедно с представител на EspressoNews във Фабриката за шоколадови изделия в Своге на 11 май 2018 г. Там отблизо ще се запознаят с историята на шоколадовата промишленост у нас, както и със съвременните методи на производство на шоколад и шоколадови изделия.

Mondelez International е водещ световен производител на леки закуски. Създавайки вкусни моменти за потребителите си в 165 държави, Mondelez International е световен лидер в производството на шоколад, бисквити, дъвки, бонбони. Компанията произвежда и предлага любими марки на стойност милиарди долари, като Cadbury, Cadbury Dairy Milk и шоколад Milka, бисквити Oreo, BelVita, TUC и др.

"Монделийз България" е създадена при закупуването на шоколадовия завод в гр. Своге през 1993 г. (тогава Kraft Foods), където се произвеждат и местните търговски марки като "Морени", "Своге", "Сезони", както и Cadbury, Suchard, Lacta, Alpen Gold, Poiana и др. Заетите в производството и администрацията са над 850 души. Заводът е и с едно от най-големите и модернизирани производства на шоколадови изделия и от години е основен работодател в община Своге. Там се произвеждат продукти както за българския пазар, така и за пазарите на Румъния, Полша, Турция, Чехия, Словакия, Гърция, Литва, Германия, Австрия, Италия, Португалия, Испания, Норвегия, Аржентина, Парагвай и др.

Фабриката в Своге в историята на шоколада

1901 - Велизар Пеев открива в София първата българска работилница за шоколад и захарни изделия

1924 - Започва работа новата фабрика в Своге - "Индустрия за шоколад и захарни изделия Велизар Пеев"

1935 - В Своге се премества и софийското производство на шоколад и шоколадови изделия

1947 - 23 декември 1947 г. - фабриката в Своге е национализирана и преименувана на Завод за шоколадови изделия "Република"

1993 - Международната компания "Крафт Якобс Сушард" купува завод "Република"

1994 - Започва производството на шоколад "Своге" - "Своге млечен" и "Своге с фъстъци"

1994 - "Своге" излъчва първите си телевизионни реклами

1995 - "Своге" разширява портфолиото си с нови два вкуса – млечен шоколад с лешници и натурален шоколад.

2013 – Фабриката за шоколадови изделия „Своге“ - част от структурата на Mondelez за Централна Европа

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

Екипът на EspressoNews благодари за жеста и подкрепата.

EspressoNews