Поетесата Надя Попова е лауреат на петото издание на литературния конкурс „Александър Вутимски" в Своге

1505 преглеждания

Тазгодишният лауреат на литературния конкурс „Александър Вутимски“ е поетесата Надя Попова - не само поет, но и доказан професионалист в сферата на писменото слово, стана ясно от информация от общинския сайт на Своге. Надя Попова е главен редактор на вестник "Словото днес" и преводач. Тя бе определена за носител на престижната литературна награда, посветена на името на Александър Вутимски от жури в състав: г-жа Благовеста Касабова - председател и членове - Анибал Радичев, Никола Николов, Анита Ангелова и Людмила Петрова.

Г-жа Попова беше удостоена със специално изработен плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Своге. Награждаването на победителя се състоя на 30-ти август, в конферентната зала на народно читалище "Градище 1907", където за пети път се проведе церемонията по връчването на литературната награда на името на местния забележителен поет Александър Вутимски, с която се отбеляза и 97 години от рождението му. Конкурсът се организира от ръководството на Община Своге, съвместно със Съюза на българските писатели и градското читалище на всеки две години. За своята десетгодишна история, той се утвърди като престижен форум, който дава възможност на организаторите да отличат постиженията на видни български поети и писатели. Тя бе открита в 17.30 часа от г-н Димитър Христов от Съюза на българските писатели. Думата беше дадена на заместник-кмета г-жа Нина Копринджийска, която изказа радостта си от възможността да работи заедно с представители на СБП и поздрави гостите от името на кмета на Община Своге - г-н Емил Иванов.

В тържествената програма участие взеха децата от подготвителната група на ОДЗ "Александър Вутимски"- град Своге, които рецитираха стихотворение на поета. В края на програмата бяха положени цветя и венци на паметника на видния свогенец, поета Вутимски, в центъра на град Своге. В Община Своге, по случай тазгодишната церемония по връчването на наградата на името на Вутимски и честването на 97 години от рождението на поета, пристигна поздравителен адрес от г-жа Росица Иванова - областен управител на Софийска област.

EspressoNews