Поетичен клуб „Арфа” дава шанс на млади таланти

1991 преглеждания

Врачанският клуб с поредна среща с авторска поезия

На 20 март се проведе поредната среща на поетичен клуб „Арфа”, град Враца. Тя напусна обичайната териотория на читалнята на библиотеката към НЧ „Развитие”, като членовете на клуба се събраха в сладкарница „Кампино”. Програмата на срещата вслючваше поетични четения на авторски текстове, като всеки от поетите имаше на разположение от пет до десет минути, в които да се представи и  запознае останалите с творбите си.

Пред аудиторията свои стихове представиха: Александър Ангелов от СУ „Козма Тричков” -  „Скок”, „Пътека”, ”Любов” и „Тишина”.

Цветомила Методиева, също от СУ „Козма Тричков”, изпълни стаята с патриотизъм чрез стихотворението си „Къде е България?”

Стефчо Добрев прочете „Откровено писмо”, творба, представяща депутатската работа по един забавно-саркастичен начин.

Интересът на младите хора към поезията и представянето и в клуб „Арфа”, постоянно се увеличава. По думите на Мартин Върбанов, един от членовете на клуба: „Арфа” - това е една прекрасна възможност за изява. Обожавам да радвам хората чрез думите си. Харесва ми да слушам различни творби, някои от тях ме карат да се замисля за живота, а други стоплят душата ми”.

Поетичната среща приключи със стихотворението „Приятелю, живот” от председателката на поетичния клуб - Валентина Панова.

Материалът е изготвен от Габриела Ценова, ученичка в  СУ „Козма Тричков“ гр. Враца, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“