Полезна информация за предстоящите избори за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 06.11.2016 г.

1853 преглеждания

Във връзка с предстоящото провеждане на избори за президент и вицепрезидент на Републиката и национален референдум на 06.11.2016 г., Главна Дирекция "Гражданска Регистрация и Административно Обслужване"  /ГЛ“ГРАО“/  към Министерство на регионалното развитие и благоустройството,  дава възможност на гражданите да направят справки в избирателните списъци.

На страницата на ГЛ“ГРАО“ можете да нaмерите и календар за дейностите, свързани с гласуването на гражданите до изборния ден.

За удобство на читателите на Espressonews,  публикуваме и линк към е страница на Централна избирателна комисия , където  всеки гражданин може да провери дали не фигурира в списъка на лицата, подкрепящи регистрацията на партия, коалиция, инициативен комитет за участие в изборите за президент и вицепрезидент на Републиката на 6 ноември 2016 г.

В случай,  че някой открие, че личните му данни са използвани неправомерно, ЦИК призовава да бъде подаден сигнал или жалба до  Комисия за защита на личните данни, която е компетентният орган да ги разгледа. Подадените в ЦИК сигнали и жалби за злоупотреба с лични данни се препращат на КЗЛД по компетентност.

 Десислава Василева