Поредната супервизия за домашните помощници и социални асистенти по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“ ще се проведе на 24-ти ноември в салона на Община Сливница

1786 преглеждания

На 24.11.2016 г. от 09:00 ч. и от 11:00 ч. в салона на община Сливница – първи етаж, ще се проведе поредната супервизия за домашните помощници и социални асистенти от Община Сливница по проект „Независим живот за гражданите на Сливница“, става ясно от публикация на официалният сайт на общината.

Във връзка с реализирането на проекта на 25.11.2016 г. от 09:00 ч. в салона на община, ще се проведат и специализирани консултации с потребители и техните семейства за осъществяване на мотивационна и/или психологическа подкрепа за потребителите на социалната услуга.

Община Сливница стартира проект „Независим живот за гражданите на Сливница”, чиято основна цел е подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни на  хора с трайни увреждания в това число и възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността, чрез създаване на условия и интегрирани грижи  за независим живот и социална интеграция в обществото. 

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

EspressoNews