Почетоха жертвите от най-тежката катастрофа в Свогенско

1631 преглеждания

Присъстваха оцелели, роднини, общинско ръководство

На 12 август 2018 година местните жители и общинското ръководство почоха паметта на загиналите в най-голямата автобусна катастрофа на територията на Община Своге. При инцидента загиват 26 души от селата Миланово и Джурево, а тази дата се превръща в една от най-черните в историята на общината.

В 10:30 часа на паметната плоча по пътя за село Миланово се събраха близките на загиналите, гости, както и оцелели от нещастното събитие.

Представител на ръководството на Община Своге бе заместник-кметът инж. Георги Петков, който изказа съболезнования на близките от името на кмета Емил Иванов и положи венец на паметника. Отец Любо отслужи злоупокойна литургия, след което всички присъстващи положиха цветя.  

На възпоменателната церемония присъстваха и двама оцелели от ужасната трагедия, случила се преди 50 години в утрото на 12 август. През сълзи разказаха спомените си от трагичния ден и пожелаха Господ да пази всички хора от такива инциденти. Споменът за черния августовски ден живее и до днес в сърцата на децата и внуците на жертвите на катастрофата, оставайки като един от най-черните дни не само за семействата им, но и изобщо в историята на свогенска община.

Източник: Община Своге