Празничен водосвет по случай "Св. Мина" в Костинброд

1672 преглеждания

На 11 ноември православната църква почита паметта на Свети Мина като покровител на семейството, сираците и бездомните. Смята се за патрон и покровител на всички народни лечители, знахари, воини, както и на хората, поели на дълъг път. Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здраве на децата си, за радост и благополучие на дома.

По случай празника бе отслужена празнична литургия в храм "Св. Св. Кирил и Методи" в I район на гр. Костинброд , а в новостроящия се храм " Св. Св. Константин и Елена" се отслужи водосвет за здраве и се раздаде курбан.

На празника присъстваха г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, г-н Борислав Борисов - кмет на село Петърч, зам.-кметове г-жа Габриела Георгиева и Теодора Гогова, общински съветници и жители на община Костинброд. Отец Дамян, който отслужи литургията и водосвета, поздрави присъстващите с празника и изрази надеждата на община Костинброд и гр. Костинброд новостроящата се църква скоро да бъде напълно съградена и да отвори врати като духовен храм за всички българи.