Представители на Общинска Костинброд почетоха Васил Левски в Цариброд

967 преглеждания

По покана на кмета на община Цариброд

Заместник-кметът на Община Костинброд Александър Ненов и представители на общинска администрация-Костинброд присъстваха на възпоменателна церемония по отбелязване на 146 годишнина от трагичната гибел на Апостола на свободата - Васил Левски в Цариброд.

Гостите от община Костинброд присъстваха на церемонията по покана на кмета на община Цариброд, Република Сърбия - Владица Димитров.

От името на община Костинброд, заместник-кметът поднесе венец пред бюст-паметника на Васил Левски в центъра на града. Бяха произнесени слова от кмета на град Цариброд Владица Димитров, консула на Република България - Николай Колев, началник на Пиротския управителен окръг Драгана Тончич и зам.-посланик на Република България в Република Сърбия - Ива Крулева.

След официалната част, учениците от царибродското училище „Св. Св. Кирил и Методий“ припомниха живота и делото на Апостола на свободата с кратък рецитал.

В рамките на своята визита гостите от Костинброд проведоха среща с кмета на Цариброд Димитров, на която обсъдиха общото сътрудничество и бъдещи проекти между двете общини.

EspressoNews