Представители на община Костинброд участваха в Общото събрание на НСОРБ

903 преглеждания

По време на събранието се проведе форум „Европейски, национални и местни приоритети“

Представители на ръководството на община Костинброд, в лицето на кмета Трайко Младенов и председателя на Общинския съвет д-р Атанас Тенев, участваха в заседание на Общото събрание на Национално сдружение на общините в Република България. Събитието се проведе на 12 февруари 2019 г., в зала „Рубин“, хотел Рамада, гр. София

Заседанието започна с отчет за дейността на Управителния съвет на НСОРБ през 2018 г.; Отчет за дейността на Контролния съвет на НСОРБ през 2018 г.; Програма за дейността на НСОРБ за 2019 г.; Отчет за изпълнението на бюджета на НСОРБ за 2018 г. и проектобюджет за 2019 г.; Приемане на Статут и видове отличия на НСОРБ.

Като съпътстващо събитие по време на събранието се проведе форум „Европейски, национални и местни приоритети“ с три подтеми, а в последния /трети/ панел се разисква темата „С грижа за местните хора“.

Гости и лектори на форумите бяха кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на земеделието, горите и храните  Румен Порожанов - министър на земеделието, храните и горите, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Атидже Алиева-Вели - заместник- изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, Нено Димов - министър на околната среда и водите, Бисер Петков - министър на труда и социалната политика и Жени Начева - зам.-министър на здравеопазването.

В края на заседанието, кметът на община Костинброд и председателят на ОбС-Костинброд проведоха разговор с министъра на труда и социалната политика.

Представителите на местната власт поканиха министър Петков да посети община Костинброд и да види социалните услуги, които се развиват на нейна територия. Общинските социални центрове предлагат услуги на високо европейско ниво, а на есен ще отвори врати и една от най -модерните и изключително важни за българските деца социална услуга - Възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания, в с. Опицвет. Младенов и д-р Тенев поканиха министъра на труда и социалната политика на откриването на центъра, което ще бъде през месец октомври.

EspressoNews