През пролетта започва рехабилитацията на пътя Сливница-Брезник, стана ясно на събора в Гургулят

2003 преглеждания

По вече наложена традиция, на втори август село Гургулят отбеляза своя празник с общоселски събор, в който се включиха и бе повод за поредната среща на гургулятчани от близо и далеч.

Център на събитието бе открития и осветен през 2013 г. православен храм посветен на Свети Пророк Илия, който се намира в центъра на селото. Градежът му започва през 2005 г., с дарения от местните християни.

Добрата новина, която чуха жителите и гостите на Гургулят по време на днешния празник бе, че от пролетта на следващата година започва дългоочакваната реконструкция на пътя Сливница-Брезник, който свързва двете области и ремонтът му е от изключително значение за икономиката, туризма и развитието на селищата, през които минава и целия регион. Кметът на община Сливница, г-н Васко Стоилков и кмета на Гургулят, г-жа Николинка Алексиева, откриха новопостроения парк в центъра на селото. В своето приветствие към празнуващите, г-н Стоилков изтъкна, че предстои да бъде решен проблема с водоснабдяването в  селото, като общината е гласувала необходимите средства за новия сондаж изграждането на тръбопровод до него.

За доброто настроение на жителите и гостите на селото се погрижи танцов състав от Костинброд.

EspressoNews