Премина Празникът на божура и цветята в град Божурище

2407 преглеждания

На 28 май 2016г., град Божурище отпразнува „Празника на божура и цветята”.

Денят започна с  „Детско утро” и  участието на ОДЗ „Детелина”, ОДЗ „Буратино” и  детските състави  от гр. Божурище.

Сутринта, през града преминаха и се спряха хората, участвали във Велопохода, който  стартира от Дарик радио в гр.София и финишира в град Божурище. Всички велосипедисти се справиха чудесно, а също така, получиха грамоти от Община Божурище, с благодарност за участието и издържливостта им. Представянето на велоклуб „Божурище” накара местните жители да бъдат щастливи и горди.

През целия ден, на центъра на града, бяха разположени презентационни шатри на най-големите фирми на територията на общината.Те раздаваха материали, както и запознаваха гражданите с дейността и свободните  си работни позиции.

Малко преди официалния старт на вечерния концерт,  CITROËN демонстрираха на гражданите тест-драйв със свои автомобили. Присъстващите също така, имаха възможността да се насладят и на изложението на техните ретро автомобили.

Откриването на официалната празнична програма, започна с кмета Георги Димов, председателя на ОбС Божурище - Венцислав Симеонов и Областния управител госпожа Росица Иванова. Вечерта продължи с участието на самодейни състави от община Божурище, млади изпълнители и разбира се с гвоздея на вечерта  Борис Солтарийски. Както подобава, вечерта приключи със цветна 10- минутна празнична заря.

Източник: Община Божурище