Призьорите от второто издание на „Работилница за Репортери“ ще заснемат своя първи 360 градусов видеорепортаж

1661 преглеждания

Призьорите от „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“ ще заснемат своя първи 360 градусов видеорепортаж в петък (28.07.2017 г.) от 10:30 ч. Това ще стане по време на планирания workshop, който е една от наградите за най-добрите участници във второто издание на „Работилница за репортери“, предоставена от партньора на проекта 360 Creative Bulgaria.

Димитър Бързаков – технически директор на 360 Creative Bulgaria, ще запознае участниците с техническите характеристики и техники на заснемане на 360 градусов видеорепортаж.  В програмата на workshop, освен теоретична подготовка е включена и работа на терен, където участниците ще заснемат първите си кадри със специална 360 градусова камера.

За удобството и комфорта на младите репортери ще се погрижи любезния домакин на събитието - община Годеч, от където е и победителя във второто издание на ученическия проект "Работилница за репортери" - Симеон Симеонов, ученик в 11 клас, СУ "Проф. д-р Асен Златаров" град Годеч. 

По сценарий на участниците, след проведения workshop предстои да бъдат заснето по едно видео за всяка една от общините. Репортажите ще бъдат представени в рамките на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София”.

Участниците в workshop ще бъдат транспортирани с новия Ситроен С3, любезно предоставен от Автомотор Корпорация АД, която за втора поредна година подкрепи реализацията на „Работилница за репортери“. Уникалното в автомобила е вградената панорамна камера, с която ще бъдат заснети снимки - вътре в купето и отвън пред автомобила.

EspressoNews