Приключи ремонтът на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“

1394 преглеждания

Официалното откриване на обновеното училище ще се състои на 25 май

В  ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, град Костинброд приключи училищният ремонт, финансиран по програма „Региони в растеж 2014-220 г.“. Проектът за подобряване качеството на образователния процес в гимназията е на стойност над 1 млн. лв., като с него е обновена цялата училищна среда.

Официалното откриване на обновеното средно училище в община Костинброд ще се състои на 25.05.2018 г. от 11.00 ч. в сградата на гимназията.

В ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ изцяло са ремонтирани всички помещения, подменена е цялата отоплителна инсталация, както и пожароизвестителната инсталация.

Професионалната гимназия може да се похвали и с изцяло нова ограда, заедно с нови входни врати. Изградено е мултифункционално игрище, което вече се използва от възпитаниците на училището. Осигурена е достъпна среда за хора с увреждания и са оборудвани 4 лаборатории за обучение на учениците.

Проект: „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ се реализира в изпълнение на договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма „Региони в растеж 2014-220 г.“. Общата му стойност е  1 299 998.56 лв. Проектът се изпълнява от община Костинброд, с ръководител  г-н Веселин Клянев-гл.архитект, координатор по проекта г-жа Ирина Донева- началник отдел „Устройство на територията“, на община Костинброд  и счетоводител  г-жа Лора Емануилова-мл. експерт „Счетоводител“. Основната цел на проекта е:

- Подобряване качеството на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред  учениците чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане на професионалните училища от национално и регионално значение;

- Осигуряване на възможност за целодневна организация на учебния процес чрез подобряване на инфраструктурата, места за обучение, спорт и отдих, както и осигуряване на помещения за извънкласни занимания;

- Предоставяне на съвременни условия в образователната инфраструктура, което да допринесе за намаляване процента на преждевременно напусналите сферата на образованието за тяхната професионална реализация.

EspressoNews