Проведе се заключителна пресконференция по проекта за подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”

1731 преглеждания

Бяха представени извършените дейности и постигнатите резултати

На 25.07.2018 г. в малкия салон на НЧ „Иван Вазов-1947“ в град Костинброд, се проведе заключителна пресконференция по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, с проект: „Подобряване качеството на образователния процес в ПГВМСС „Св.Георги Победоносец” гр. Костинброд”.

Пресконференцията бе последното събитие, заложено в проекта и имаше за основна цел да представи и популяризира извършените дейности и постигнатите резултати. Проектът, с обща стойност 1 299 998.56 лв., бе изпълнен от oбщина Костинброд, с ръководител арх. Веселин Клянев - гл.архитект, координатор по проекта инж. Ирина Донева- началник отдел „Устройство на територията и общинска собственост“ и счетоводител г-жа Лора Емануилова - директор на дирекция в община Костинброд.

На събитието присъстваха г-жа Росица Иванова - началник на регионално управление на образованието-София регион г-н Трайко Младенов - кмет на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, инж. Габриела Георгиева и г-жа Теодора Гогова– зам.-кметове, г-н Светослав Иванов - директор на ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, д-р Леонид Лавчев - директор на Областна дирекция по безопасност на храните-София област, директори на центрове, кметове на кметства, служители от общинската администрация и граждани.

Пресконференцията бе открита от г-н Младенов, който благодари на екипа по проекта и пожела на новия директор на професионалната гимназия г-н Светослав Иванов успешно управление на учебното заведение.

Г-жа Росица Иванова, също поздрави всички изпълнители по проекта за успешното му реализиране и отбеляза, че община Костинброд е община, която заслужава аплодисменти за добрите изпълнени проекти и за бъдещите й перспективи.

Г-н Клянев запозна присъстващи с реализираните дейности, сред които: Внедряване на мерки за енергийната ефетивност на училището до достигане на клас на енергопотребление „С“; Подобряване на образователната среда и повишаване на нейната привлекателност сред учениците чрез извършване на строителн-монтажни дейности по основната сграда - полагане на шпакловки, боядисване и реновиране на санитарните възли, изграждане на окачени тавани и полагане на енергоспестяващо осветление, подмяна на ел. инсталация, тръби, радиатори, котел; Мерки по рехабилитация на прилежащото дворно пространство – подмяна на оградна конструкция и обособяване на мултифункционална спортна площадка със съоръжения за баскетбол, волейбол и футбол; Осигуряване на възможност за целодневна работа на учебния процес с оборудване и обзавеждане на три лаборатотии и два кабинета по природни науки, свързани със специалностите „Ветеринарна медицина“ и „Селско стопанство“.

EspressoNews