Проведе се седмият певчески конкурс „Парад на детската забавна песен – Костинброд 2016”

1760 преглеждания

На 17 декември се проведе седмото издание на певческия конкурс „Парад на детската забавна песен – Костинброд 2016”. На сцената в голяма зала на НЧ „Иван Вазов 1947” се изявиха вокални групи, дуети и солови изпълнители от почти всички детски градини, училища и читалища в общината, както и топло посрещнати гости от софийски училища и читалища.

Началото на музикалния конкурс бе поставено от кмета на общината-домакин - Трайко Младенов. Освен общината, като главен организатор, в подготовката бяха взели участие Съюзът на българските композитори и НЧ „Иван Вазов”. 

В музикалната надпревара се включиха 15 учебни институции, с над 20 участника, които бяха разделени в две категории – до 7 и до 14 годишна възраст. Журито, което оценяваше пеещите малчугани бе в състав - председател г-н Дани Милев – композитор и певец; г-н Петър Алексиев – композитор и г-жа Дора Драганова – композитор и член на УС на СБК. 

Както  EspressoNews писа, Богдан Томов също взе участие в "Парад на детската забавна песен". Той сътвори истинско шоу, посветено изцяло на децата. Задаваше им шеговити въпроси, караше ги да отговарят с вдигнати ръце, канеше по няколко десетки момчета и момичета на сцената и ги включваше в песенните си изпълнения. Така утвърденият певец и прохождащите във вокалното изкуство малчугани по съвсем естествен начин сътвориха една спойка между поколенията. А видният гост, станал любимец на костинбродската публика от всички поколения, обеща да дойде пак в града. И бе изпратен с бурни аплодисменти.

По време на музикалната забава, непосредствено преди обявяването на победителите, бе представена стартиращата кампания на община Костинброд - "Живей чисто". Кампанията има за цел да информира децата за вредата от употребата на наркотици и ще бъде част от всички мероприятия, които се организират в Костинброд. 

След презентацията на кампанията, всички групи и солисти получиха грамота за участие, а отличените с награди бяха:

В категория до 7 години

1. Емил Пепелярски – НЧ „Заря 1914”, Костинброд.

2. Даниел Стоянов – НЧ „Св. Иван Рилиски 1922”, с. Мрамор.

3. Група „Звънчета” – ДГ „Радост”, Костинброд.

В категория до 14 години

1. Рената Коева и Елисавета Шопова – СУ „Д-р Петър Берон”, Костинброд.

2. Александра Стефанова – ОУ „Отец Паисий”, с. Петърч.

3. Ния Пашова и Александра Мушкина – НЧ „Просвета 1925”, София.

Журито определи и допълнително друго 3-то място на

ВГ – 72 ОУ „Христо Ботев”, София

Специалните награди

За най-артистично изпълнение – Александрея Димитрова от СУ „Д-р Петър Берон”, Костинброд.

Наградата на Съюза на българските композитори – Александър Жеков и Адриана Радовска, ДГ „Пролет”, Костинброд.

Голямата награда на НЧ „Иван Вазов 1947”, Костинброд – Гергана Попгенова и Валерия Гошкова, Дневен център за работа с деца на улицата, Костинброд.

Наградата на кмета на община Костинброд, определена като най-голямата – Александър Жеков и Адриана Радовска, ДГ „Пролет”, Костинброд.

 

Диляна Йорданова