Професионална гимназия "Велизар Пеев" отбеляза деня срещу насилието в училище

1753 преглеждания

Професионална гимназия "Велизар Пеев" отбеляза деня срещу насилието в училище

Професионална гимназия "Велизар Пеев", град Своге, за поредна година се включи в отбелязването на международния ден срещу насилието в училището. Представяме събитието през погледа на двама от участниците в тазгодишното издание на "Работилница за репортери 2018 - Родова памет", които са ученици в професионалната гимназия - Ася Асенова и Лияна Стоичкова. Те ни изпратиха свои текстове посветени на събитието, които сме компилирали и така представяме на аудиторията на EspressoNews.

И тази година учениците от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ се включиха в Деня на розовата фланелка. „Ден на розовата фланелка” или известен още като „Ден на борбата с тормоза в училище” е ден, в които участниците носят розово, изразявайки своята позиция срещу насилието в училище. Тазгодишната тема на инициативата обхваща основните проблеми, свързани с интернет тормоза. Учениците се събраха, обсъдиха, споделиха гледните си точки. Обединени от позитивни мисли и чувства, всички заедно казаха „Не на тормоза в училище". Отбелязването на този ден напомня, че съществува училищен тормоз и стимулира и мотивира учениците и цялата общественост да му се противопостави ефективно. Наличието на сняг бе използвано по оригинален начин, като в третия учебен час от програмата на 28 февруари - последната сряда на месеца, когато по традиция се отбелязва деня, учениците отъпкаха сърце в снега, а в центъра му поставиха думите „НЕ НА ТОРМОЗА”. Малко розова надежда за щастлив живот и свят без агресия.

Ася Асенова и Лияна Стоичкова, възпитаници на ПГ "Велизар Пеев", град Своге, участници в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.