Първо ОУ „Васил Левски” откри с празник реновираната си сграда

2169 преглеждания

Ремонтът отне на община Костинброд три месеца

С водосвет и богата художествена програма бе открита реновираната сграда на Първо ОУ „Васил Левски” гр. Костинброд. В училището бе реализиран проект за  подобряване на образователната инфраструктура чрез реконструкция/ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Изпълнението на проекта отне на Община Костинброд само три месеца, а в резултат днес възпитаниците на училището провеждат занятията си в комфортна и приветлива среда.

Финала на реновирането на Първо ОУ „Васил Левски” се превърна в истински празник, с който учениците и ръководството на училището се отблагодариха на местната администрация за реализирането на проекта. След като отец Серафим отслужи водосвет за здраве, гостите на събитието се насладиха на изпълненията на мажоретния състав на основното училище. Последваха рецитал и песни, както и представянето на изложба под надслов „Във вълшебството на цветовете и още нещо”.

Гости на събитието бяха кметът на Костинброд Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев – председател на ОбС-Костинброд, Николай Борисов – общински съветник и учител по история в основното училище, родители. Те бяха любезно посрещнати от директора на Първо ОУ „Васил Левски” г-жа Даниела Борисова, преподавателския екип и възпитаниците на училището. Те поднесоха взаимните си благодарности за ползотворната съвместна работа по проекта.

Проектът за реновиране включваше подмяна на дограма, поставяне на топлоизолация на външните стени, топлинно изолиране на покриви, подмяна на осветителни тела, с които освен съвременен облик, в сградата бяха създадени и по-добри условия за преподаване, учене и извънкласни занимания.

Това е поредният проект, реализиран от Община Костинброд в рамките на нейния приоритет за обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура. До момента местната администрация е въвела мерки за енергийна ефективност в ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч, НУ „Отец Паисий“ с. Драговищица и СОУ ,,Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, като тече изпълнението и на цялостното реновиране на ПГВМСС ,,Св.Георги Подедоносец”. Предстои и основният ремонт на Второ ОУ ,,Васил Левски” в кв. Маслово, след чието завършване всички общински училища на територията на общината ще бъдат с нов облик.

EspressoNews