Работна среща с изпълнителите на строителните дейности, авторския и строителен надзор по проекта „Храмът на родовата памет“ проведоха ръководството и експерти от Областната администрация

1418 преглеждания

Работна среща с представители на фирмата „Св. Рождество Богородично“ ДЗЗД-изпълнител на строителните дейности, на фирмата „Топ Надзор Консулт“ ООД – осъществяващ строителния надзор и арх. Мария Каразлатева - управител на фирмата, осъществяваща авторския надзор по проекта „Храмът на родовата памет „Консервация, реставрация и експониране на Църквата „Св. Рождество Богородично“ - с. Миланово, община Своге” проведоха ръководството и експерти от Областната администрация.

Участниците в срещата бяха приветствани от Областния управител г-жа Росица Иванова, която им представи накратко Софийска област и изтъкна, че проектът „Храмът на родовата памет“ е от изключителна важност, предвид политиката за опазване, популяризиране и развиване на културното и архитектурно наследство в региона, заемаща ключово място в дейността на ръководството на Областната администрация. В тази връзка Областният управител апелира към всички изпълнители и ръководители на дейности по проекта за оперативна и качествена работа, предвид кратките времеви срокове, обособени от географските и климатични особености в района на с. Миланово. Областният управител подчерта също, че църквата „Свето Рождество Богородично“ е паметник на културата с национално значение и е от изключителна важност строителните дейности да бъдат извършени прецизно, запазвайки уникалния й облик и архитектура.

На свой ред от „Св. Рождество Богородично“ ДЗЗД представиха пред участниците в срещата професионалното си портфолио и методите си на работа, изтъквайки, че са изпълнявали различни проекти, като до момента дейността им е без финансови корекции и при стриктно спазване на сроковете, и дадоха заявка за работа според всички стандарти по отношение на строителните дейности.

В рамките на работната дискусия участниците в срещата очертаха параметрите, според които ще протича комуникацията и координацията на съвместната им работа и определиха график за ежеседмичните си работни срещи, на които да бъде отчитан напредъкът по дейностите в рамките на проекта.
Беше взето решение първата копка на обекта да бъде направен на 6 юли 2016 г. от 13.00 часа.
За финал на днешната работна среща партньорите по проекта си пожелаха успех и спорна работа.

Проект „Храмът на родовата памет „Консервация, реставрация и експониране на Църквата „Св. Рождество Богородично“ - с. Миланово, община Своге”се реализира от Областна администрация на Софийска Област като водеща организация, в партньорство с Дирекция на природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите и POLARPERMACULTURESOLUTIONSAS – Кралство Норвегия по Програма БГ 08 „Културно наследство и съвременни изкуства”, Мярка 1 „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. 

Източник: Областна администрация Софийска област