Редица празнични мероприятия зарадваха децата на община Костинброд за 1-ви юни

1578 преглеждания

Денят премина с весели игри, смях и много изненади

Редица празнични мероприятия зарадваха децата на Костинброд за 1 юни - Международния ден на детето.

Децата от квартал „Маслово”, гр. Костинброд се забавляваха, пяха и танцуваха с подготвената програма от НЧ „Заря-1914” и Второ ОУ „Васил Левски”. Малчуганите участваха в игри с клоуни, рисуваха с тебешири и представиха на гостите си традиционната изложба „Светът през детските очи” в читалище „Заря-1914”. Вълшебствата, сътворени от ръцете на ученици от Второ ОУ „Васил Левски” и учители очароваха всички.

На празника на децата присъстваха кметът на Костинброд, Трайко Младенов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, общинските съветници Анастасия Попова и Даниела Станкова, Анна Ананиева - директор на ЦСРИ „Надежда”, Юлияна Лозанова - директор на НУ „Отец Паисий”, с. Драговищица, Веселина Манова - директор на ДГ ‚Виолина”, родители, учители и деца.

На 1-ви юни, Община Костинброд организира за децата празник на открито на детската площадка, на новия централен градски площад „Иван Вазов”. За най-специалните гости на празника - децата на Костинброд, имаше весели игри, интересни фокуси, забавление с балони, песни и танци. За доброто настроения на малчуганите ще се погрижи „Magic Circus Artanes“. На празника на децата в град Костинброд присъствахаТрайко Младенов - кмет на община Костинброд, неговите заместници инж. Габриела Георгиева и г-н Александър Ненов, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд и общинските съветници Анастасия Попова и Даниела Станкова.

На 1-ви юни малки и големи се забавляваха в с. Дръмша. Всяка година, последната събота на месец май, дръмшенци празнуват своя събор, но заради таз годишните Европейски избори на 26-ти май, кмета Добри Тодоров заедно с жителите на селото решиха да го отпразнуват на 1-ви юни, за да може и малки и големи да се забавляват. Жителите на с. Дръмша се събират на поляната зад кметство за да се веселят, а събора става място за срещи на семейства и родове.

Кметът на с. Петърч Борислав Борисов, заедно със секретаря на НЧ “Нов живот-1919” Изабел Евтимова организираха приказен 1-ви юни за децата от селото. Специален гост беше Добромир Митев - един от най-добрите преподаватели по акордеон, който зарадва с музика децата от селото.

Денят на детето бе специален и за всички малки жители на Богьовци. Благодарение Емилия Костова - кмет на село Богьовци и Регионално ДЕПО „Костинброд Еко” децата от селото се радваха на забавни игри с аниматори, торта, песни и танци.

Детски песни и смях огласиха и с. Голяновци в празничния 1-ви юни. Аниматори забавляваха малчуганите с интересни игри, организирани от кметството, в лицето на кмета Симеон Спасов и НЧ „Елин Пелин-1930”.

Над 50 деца рисуваха с тебешир в центъра на с. Опицвет. За поредна година организаторите, в лицето на Гергана Величкова - кмет на село Опицвет и Венелина Манкова - секретар на НЧ „Разум- 1922”, зарадваха всички деца от китното село в община Костинброд. Малчуганите имаха изненада - подаръци за всички от Регионално ДЕПО „Костинброд Еко”, торта и детска дискотека от кметство Опицвет.

На детската площадка в центъра на Градец, бяха организирани игри за всички малки жители на китното село. Аниматор забавляваше децата с песни, танци и забавни игри. 1-ви юни за поредна година радва малчуганите от село Градец, благодарение на Искра Димитрова - кмет на село Градец и Снежана Радева - секретар на НЧ „Труд и просвета- 1941”.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд