Ремонтни дейности кипят в община Своге

1667 преглеждания

Рехабилитира се уличната мрежа, детски градини, кметства, централни части на селата

В разгара на пролетта в Своге усилено се извършват ремонтни дейности. Изцяло асфалтирани са вече улиците „Неврелов дол“ в кв. „Дренов“ и „Ангел Кънчев“. Улица „Ангел Кънчев“ вече е с положен асфалт, изградени тротоари и стъпала с парапет. Съвсем скоро ще бъде завършена и детската площадка в кв. Старо село. Поставена е чисто нова ограда, полага се ударопоглъщаща настилка съобразно изискванията на Европейския съюз за безопасност и сигурност. Старите и амортизирани съоръжения са премахнати като те ще бъдат заменени с нови, модерни и удобни пързалки и люлки.

Ремонтни дейности текат и в сградата на НЧ „Градище 1907“. След цялостния ремонт на големия салон, откриването на чисто новата репетиционна и зала за конференции през изминалата 2018 година, в момента се извършва изцяло обновяване на баните и съблекалните. Рехабилитирано е покривното пространство като по фасадата е поставена външна топлоизолация.

Продължават дейностите по рехабилитация на уличната мрежа в населените места от общината, ремонтите по детски градини, кметства, централни части на селата.

Аварийно се наложи ремонт на въжения мост в с. гара Лакатник. Базисните носачи са изцяло амортизирани и се налага спешно тяхната подмяна. Сменена е дървената конструкция, както и предпазната мрежа.

В момента се изгражда и спортна площадка в центъра на с. Свидня, която е дългоочаквана от жителите и децата на селото. Изграден е дренаж и огради. Предстои полагане на тревна настилка и осветление. Надявам се до края на месец юни да бъде официално открита.

Текат последните дейности от изграждането на Напорния резервоар в град Своге. В момента се довършват изолация и подпорни стени. В края на месец юли предстои завършване на обекта и откриване.

Тече и реконструкцията на спортната зала в СУ „Иван Вазов“. Строително-монтажните работи вървят в срок, като се очаква те да бъдат финализирани на 17.10.2019 г. Приключи работата по паркинга зад ДПУ в града. Предстои монтаж на бариера и очертаване на паркоместа. С обособяването на паркинга служителите от близките институции ще могат да паркират спокойно автомобилите си.

EspressoNews

Снимки: Община Своге