Ръководствата на община Костинброд и ОС на БЧК-София област проведоха работна среща

1931 преглеждания

Ръководствата на община Костинброд и ОС на БЧК-София област проведоха работна среща. В нея участваха кметът на община костинброд г-н Трайко Младенов, неговият заместник г-н Любен Кънчев, директорът на ОС на БЧК-София област г-н Росен Василев и г-жа Диана Андреева- главен специалист на БЧК за София област.  

В рамките на срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи организацията и координацията между двете институции, с цел предоставянето на адекватна и навременна помощ на жителите на Костинброд при нужда.

Друга тема на разговора бе  младежкото БЧК на местно ниво и възможностите за развитие на неговата дейност и подпомагането на неговите идеи. Участниците в срещата обсъдиха още провеждането на курсове по оказването на първа долекарска помощ, които да обхванат всички учители и педагогически персонал от училищата на територията на община Костинброд.

Следващият обсъден въпрос бе създаването на спасилен отряд към общинския инспекторат- Костинброд.

Работната среща продължи с посещение на помещенията, които от общинската администрация са определили за централа на младежкото БЧК. Те са разположени на 4-тия етаж в поликлиниката на Костинброд и в момента се ремонтират. След завършването на ремонта, директорът на ОС на БЧК изрази готовност организацията да подпомогне тяхното оборудване.

Участниците в срещата изразиха готовност и занапред да продължат съвместните дейности, с които да подпомагат и работата на БЧК на местно ниво, и жителите на общината.

Източник: община Костинброд