С 3D мапинг и концерт на „Фондацията“ ще открият Ботеви дни 2019

1402 преглеждания

Утвърдена е окончателната програма на честванията

За трета година Ботевите дни във Враца ще бъдат открити с ефектно аудио-визуално шоу, съпътствано с концерт на група „Фондацията“. В култовата формация участват емблематичните български музиканти Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански. Официалното откриване на второюнските тържества ще стартира на 24 май. Окончателната програма на Ботеви дни 2019 беше утвърдена на третото заседание на Ботевския организационен комитет, което бе председателствано от заместник-кмета Петя Долапчиева.

Близо 40 са проявите в официалната и съпътстващата програма, с които тази година Враца ще отбележи 143 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Освен традиционните мероприятия в програмата са включени и нови, като сред тях са прожекция на филма „Непобедимият генерал Владимир Вазов“, с режисьор Татяна Пандурска, представяне на гостуваща изложба на Историческия музей от Велинград „Арманите в България“ и др.

В станалите вече традиция вечерни концерти са включени изпълнения на Васил Найденов, групите „Еридан“, „Акага“, „Тоника СВ“ и танцов ансамбъл „Филип Кутев“.

EspressoNews

Снимки: Община Враца