С богата културна програма община Костинброд ще посрещне Великденските празници

1314 преглеждания

Редица мероприятия организират в населените места от община Костинброд, за да посрещнат едни от най-хубавите пролетни празници, предшестващи Великден, както и обичаите на Въскресение Христово.

На Лазаровден – 8 април, празненствата в гр. Костинброд започват от 10:00 часа. Жителите и гостите на града ще могат да се потопят в атмосферата на лазаруването, а след това на концерт на самодейни състави от НЧ „Заря-1914“, НЧ „Св.Св. Кирил и Методий-1980“ и НЧ „Иван Вазов-1947“.

Събитията в града продължават на Велики четвъртък - 13 април, когато НЧ „Иван Вазов-1947“, Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа „Промяна“ организират Великденска работилница „Писано яйце“. Всички желаещи да се включат, могат да го направят в 11:00 часа в малкия салон на НЧ „иван Вазов“.

В същия ден, от 15:00 часа ще се проведе и Великденска изложба – конкурс в сградата на Център за обществена подкрепа „Промяна“ (ул. Ломско шосе 73, гр. Костинброд), като заявките за участие се приемат предварително. Срокът е до 10 април на телефон 0889 5000 15 и на e-mail: cop_kostinbrod@abv.bg. Желаещите да се състезават, могат да го направят в три категории: за най-красиво боядисано яйце, най-вкусен козунак и най-оригинална ръчно изработена великденска украса.

Великденските яйца в село Градец ще бъдат боядисани в събота – 15 април, от 14:00 часа на площада в селото. За да бъдат те изписани с настроение, организаторите са подготвили и музикална програма за участниците и гостите.

EspressoNews