С богата програма, Годеч отбеляза Деня на самодееца

1652 преглеждания

С богата програма, Годеч отбеляза Деня на самодееца

За концерта в НЧ "Никола Йонков Вапцаров 1899", в Годеч, посветен на Деня на самодееца, който се отбелязва на първи март, получихме материали от трима участници в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" - осмокласниците от СУ "Проф. д-р Асен Златаров" - Юлиана Георгиева и Димитър Иванов и техния съученик от девети клас на същото училище - Габриел Георгиев. Благодарим! Тъй като материала на Габриел Георгиев най-пълнъценно отразява събитието, публикуваме него. Снимките, които публикуваме са ни изпратени от Юлиана Георгиева.

За втора поредна година, НЧ „Никола Йонков Вапцаров 1899“ събра на първи март годечани, за да отбележат Деня на самодееца. Граждани и гости, сред които бяха голяма част от общинската администрация, зам. кмета г-жа Надя Сотирова и г-н Велин Иванов, зам. директор на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ и председател на читалището, имаха удоволствието да видят изпълненията на различни песни и танци на талантливите деца от Годеч. В програмата се включиха и момчетата от Литаковската духова музика.

На сцената прозвучаха песни и музика в различни стилове – „Ех, родино“, „La Camisa Negra“, „За теб Българийо“, „Алелуя“ и др. в изпълнението на воколната група на годечкото училище в състав: Йоана Христоскова, Антония Баева, Василена Василева и Любомира Стефанова, под ръководството на г-жа Бойка Борисова, учител по музика в гимназията и „Доброта“ и др. в изпълнение на Николай Нероев, ученик гостенин в града, но родом от него. Духовият оркестър неочаквано изпълни и мелодиите от песните „Деспасито“ (песента с най-много слушания в света) и „Шушана“, с което предизвикаха усмивките на зрителите. Участие в програмата взеха и ТС „Лудо Младо“ и хип-хоп групата „X Mob Crew“, чиито танци се преплитаха с песните.

В края на събитието всички участници и самодейци в града получиха грамоти, а г-жа Надя Сотирова връчи поздравителен адрес от кмета на общината и раздаде подаръци на организаторите на събитието.

„Винаги след концерт, от емоции, трудно мога да говоря. Както винаги, вие бяхте чудесни и най-добрите. Искам да ви пожелая да бъдете изключително здрави и щастливи, за да може да съхранявате нашето читалище, най-хубавото, с най-хубавите деца танциори, певци, музиканти. Благодаря ви от сърце!“- обърна се  към участниците в представлението г-н Велин Иванов.

На тръгване, духовият инструментален състав изпълни няколко произведения под открито небе и прехвърчащия сняг, а вече тръгващите си гости имаха възможността да изиграят едно хоро.

По време на събитието стана ясно, че община Годеч е подарила костюми на читалището  на стойност 7200лв., по случай днешния празник.

Материалът е изготвен от Габриел Георгиев, ученик в 9 клас, в СУ "Проф. д-р Асен Златаров", град Годеч, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

Снимки: Юлияна Георгиева, ученичка в 8 клас, в СУ "Проф. д-р Ангел Златаров", град Годеч, участник в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria.