С богата програма ще бъдат отбелязани тазгодишните Празници на Бов

1288 преглеждания

Вижте къде и какво подготвят организаторите

С богата програма от събития в периода 6-16 юни ще бъдат отбелязани тазгодишните Празници на Бов. Организатори празника са НЧ „Светлина-1896“, Кметство Бов, с подкрепата на Община Своге.

Честванията ще започнат на 6 юни /четвъртък/ с отбелязването на християнския празник Спасовден. От 12:30 ч. в двора на храм „Св. Възнесение Господне“ ще бъде отслужен празничен водосвет  и раздаден курбан за здраве.

На 10 юни /понеделник/, инициативата „Бъдещето управлява“ ще даде възможност на учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ да стана символични управляващи на местните институции. Събитието е с начален час 10:30 ч.

Събитието „Събор на родовете 2019“ ще се състои на 14 юни /петък/ в с. Гара Бов. На читалищна сцена от 16:00 ч. жителите и гостите на Бов ще имат възможността да научат повече за бовските родове и да опитат автентични гозби. От 18:00 ч. на открита лятна сцена в поречието на р. Трескавец желаещите ще могат да си направят забавни фотосесии, да участват в дейности от времето на баба и дядо и да печелят интересни награди. Фолклорни изпълнения на местни и гостуващи формации ще се погрижат за доброто настроение на присъстващите от 19:00 ч. Празничният ден ще завърши с музикални изпълнения на „Сите българе заедно“ на светлината на запалени огньове и пъстра заря.

На 15 юни /събота/ от 10:00 ч. различни спортни активности, сред които велосипедно състезание за деца и юноши и турнир по шах ще продължат Празници на Бов 2019. Мястото е училищният двор и шахматната площадка в с. Гара Бов.

Празниците на Бов ще завършат на 16 юни /неделя/ с традиционен събор и народно веселие на площада в с. Гара Бов, от 17:30 ч.

Повече за Празници на Бов 2019 може да разберете на фейсбук страницата на БОВ - две селища с една история и едно име.

EspressoNews

Снимка: БОВ - две селища с една история и едно име, Фейсбук