С богослужение и празнична забава община Драгоман отбеляза своя празник

1233 преглеждания

На Стефановден

В третия ден на Рождество Христово, 27 декември, освен православния празник, отдаващ почит на Първомъченика Свети Архидякон Стефан, Община Драгоман отбелязва и своя официален празник.

Честването започна с Архиерейска Божествена Света литургия, отслужена в енорийския храм „Св. Арх. Стефан“ от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, Викарен епископ на Софийския Митрополит и Патриарх Български Неофит, в съслужение с Протосингела на Софийска Света Митрополия архимандрит Василий и десетки свещеници, дякони и иподякони. По традиция след литургията бе благословен курбан и раздаден за здраве на всички присъстващи.

В богослужението молитвено участие взеха и кметът на Община Драгоман Андрей Иванов, неговите заместници Емилия Милушева и Лидия Банкова, Председателят на ОбС-Драгоман Методиев Васил Цветков – Депутат на 44-то НС, Росица Иванова – Директор на Регионалното управление на образованието-София регион, Христо Йорданов – гл. редактор на „Софийски вестник“, много гости и жители на общината и региона.

Празникът продължи с коледен концерт на Централния градски площад, който въпреки студеното време беше уважен от много деца и възрастни, които излязоха за забава и развлечение. Атрактивният Боби Шоу и неговият екип от артисти представиха един великолепен спектакъл, включващ фокуси, българска естрада и народни песни, много хумор и латино ритми.

Разбира се, какво е Коледа без добрия белобрад старец и неговата Снежанка, които специално бяха пристигнали в града, за да зарадват най-малките с подаръци, танци и много забавления? Весели закачки, смях и настроение, топло червено вино, любими песни и кръшни хора огласяха до късно Коледно украсения градски площад на Драгоман за празника на общината.

Източник: Община Драгоман