С демонстрация пред ученици в Драгоман честваха Световния ден на доброволеца

1110 преглеждания

Кметът и директорът на РДПБЗН поздавиха доброволците за тяхната отдаденост

Демонстрация на спасителни действия при пожар и първа долекарска помощ се проведе по случай Световния ден на доброволеца в СУ „Христо Ботев“ – гр. Драгоман. Инициативата бе организирана от Община Драгоман заедно с Областния съвет на БЧК, представен от Светлана Траянова, представители на местната структура на Червения кръст, Доброволно формирование-гр. Драгоман  и  РСПБЗН-гр. Сливница.

Основните методи и начини за справяне при кризисни ситуации успяха да привлекат вниманието на учениците, които присъстваха на демонстрацията. Голяма част от тях се включиха активно и в дискусията, по времето на която доброволците разясниха с какво се занимават и какво ги е накарало да са в това формирование, а именно - да бъдеш от полза на обществото.

Благодарствен и поздравителен адрес към доброволците изпратиха кметът на Драгоман Андрей Иванов и директорът на РДПБЗН комисар Георги Иванов.

Кметът засвидетелства адмирациите си за безвъзмездния труд, който доброволците полагат в полза на нуждаещите се и им пожела здраве, сили и кураж в изненадващи и критични ситуации.

На свой ред в приветствието си комисар Иванов отбеляза, че 5 декември е ден, в който обществото трябва да изрази специалната си признателност към хуманността на тези смели мъже и жени.

Ето и пълните текстове на двете приветствия:

Уважаеми доброволци,

От името на общинска администрация и лично от мое име Ви благодаря за ползотворната и активна помощ, която отказване на община Драгоман.

Разликата между доброволците и останалите хора е в това, че на първите времето, прекарано в безвъзмезден труд, не е загубено, а спечелено. Само по себе си това значи, че вярвате в каузата, на която сте отдадени. Многократно го доказахте и през тази година, отзовавайки се на помощ в ситуациите, които го изискваха.

Пожелавам Ви най-вече здраве, упоритост, лични и професионални постижения и весело посрещане на предстоящите коледни и новогодишни празници!

С уважение,

Андрей Иванов
Кмет на община Драгоман

 

Уважаеми доброволци,

Днес, 5-ти декември е Международният ден на доброволеца. Почти от три десетилетия този ден се чества по инициатива на ООН като ден, в който институциите и неправителствените организации, всички граждани във всички страни, изказват уважението и благодарността си към доброволците.

За мен обаче това е ден, в който преди всичко обществото трябва да изрази своята специална признателност към Вас, към Вашата работа и хуманност!

Към всички думи на благодарност, отправям и моите, като Ви пожелавам здраве, лично щастие, много сили и воля да бъдете редом с нас на първа линия, а хората да посрещат с уважение и признателност делата Ви!

Честит празник!

Директор  
Комисар: Георги Иванов

EspressoNews