С дискусия на тема „Икономически потенциал и предизвикателства на общините на запад от София“, ще стартира първото издание на форума "Добрият пример на Запад от София"

2459 преглеждания

Представители на държавните институции, кметове на общини и бизнесмени от фирми, работещи на територията на шест общини за запад от София - Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница, ще обсъждат възможностите на региона за привличане на инвестиции, икономически растеж и осигуряване на работни места и по- добра инфраструктура.

Дискусията "Икономически потенциал и предизвикателства на общините на Запад от София" ще бъде открита в 17.30 от Росица Иванова, Областен управител на Софийска област  и патрон на първото издание на форума "Добрият пример на Запад от София", организиран от "Еспресо Медия", което ще се проведе в шоурума на Ситроен България в гр. Божурище, бул. Европа 157.

В нея, със своите експертни мнения и институционални позиции ще се включат:

  • Росица Иванова, областен управител на София област;
  • Николай Нанков, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството;
  • Любен Петров, заместник-министър на икономиката;
  • Николай Ценков, председател на Съвета на директорите на „Национална компания индустриални зони" ЕАД;
  • Геори Димов, кмет на община Божурище;
  • Трайко Младенов, кмет на община Костинброд;
  • Анна Радовска, главен секретар на Българска агенция за инвестиции   ;
  • арх. Иван Първанов от дирекция "Териториално планиране" към Столична община;
  • Димитър Делчев, народен представител, избран от София област, член на Комисията по правни въпроси и Комисията по национална сигурност на 43-то ОНС.
  • Олга Сандова, изпълнителен директор на "Автомотор корпорация"/ Ситроен България
  • Боян Петков, директор техническа функция Кока Кола ХБК България и др.

Темите, върху които ще фокусират своето внимание участниците в дискусията са "Държавата като фактор за подобряване на бизнес климата и потенциала за привличане на инвестиции - инфраструктура, информационно обслужване, нормативна среда, публично-частни партньорства" и "Бизнес и общини в полза на хората".

"Добрият пример на Запад от София" ще продължи с церемония по награждаване на победителите в ученическия конкурс за журналистика "Работилница за репортери" и връчването на отличията "Добрият пример" за достойни личности и отговорен бизнес и добри практики.

Форумът се провежда под патронажа на Росица Иванова, областен управител на София област, домакин на събитието Ситроен България и с любезното съдействие на:   Юроспийд; ОСКАР-ЕЛ ; ЕМ ДЕ Транс; Маркрит; Автошкола  Василеви; Булгарпелет; Алба; Coca Cola; Милмекс; НексГен; Айдиа пиар енд адвъртайзинг; Диа сълюшънс; Петрохан.

Медийни партньори  на събитието са:  Bulgaria ON AIR; Информационна агенция Cross ; b2b Media; Мениджър.NEWS; Обекти и Enterprise.