С пленяващ концерт завърши сезонът на певците и танцьорите от читалището в Драговищица

1561 преглеждания

Танцова школа „Емиданс“ и музикална школа „Иркапей“

В магично изживяване за жителите и гостите на с. Драговищица се превърна заключителният концерт на танцова школа „Емиданс“ и музикална школа „Иркапей“ под надслов „Да бъде светлина“.

Танцьорите и певците от двата състава, както и техните хореограф и музикален ръководител - Митрушин Паунов и Бисера Иванова, показаха най-високото майсторство на своето изкуство, изпълнявайки красиви народни песни и танци, както и някои модерни хореографии.

Участниците и гостите на концерта поздрави кметът на община костинброд Трайко Младенов. Той не скри възхищението си от спектакъла и пожела още много творчески изяви и успехи за „Емиданс“ и ‚Иркапей“. По думите на Младенов, с. Драговищица е място с активен културен и социален живот, което не спира да се развива. В тази връзка кметът отбеляза, че след ремонта на читалището и площада, в селото предстои да се направи и частична подмяна на водопровода, а в началото на месец септември пък ще бъде откриването на чисто нова детска площадка в местната детска градина “Детелина”.

Спектакълът беше уважен още от Николай Борисов - заместник областен управител на Софийска област, Юлиян Ангелов – Народен представител в 44-то Народно събрание, д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд, неговият заместник Анна Радовска, Албена Виденова-кмет на с. Драговищица, Иван Иванов- общински съветник, Румяна Аврамова - директор на ДГ ”Детелина”, много жители и гости на селото.

Концертът завърши с поднасяне на цветя от официалните гости и връчването на грамоти на всички танцьори и певци от двете школи.

EspressoNews