С първа копка започна строителството на ново предприятие на Мултивак в Индустриална зона Божурище

2840 преглеждания

Символична първа копка на новото предприятие на МУЛТИВАК бе направена днес, 15.9.2016 г. в Индустриална Зона Божурище от зам. министъра на Икономиката – Любен Петров, генералния финансов директор на Мултивак Груп – Кристиан Трауман, управителя на "Мултивак България продакшън" - Ивайло Димитров , изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) -  Стамен Янев, изпълнителния директор на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) ЕАД - Стефан Стайков, главния управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) – Митко Василев и кмета на община Божурище – Георги Димов.
В новоизграждащото се предприятие ще бъдат инвестирани около 18,8 млн. евро до 2019 год. и разкрити 153 нови работни места, като от компанията са амбицирани то да заработи само след година.
 
Производствената база на МУЛТИВАК ще бъде построена върху обща площ от около 20 хил. кв. м. и по план първия етап трябва да бъде завършен и предприятието да бъде пуснато в експлоатация до август 2017 г.
 
Както EspressoNews вече информира, проектът включва изграждане на високотехнологично предприятие за производство на детайли и компоненти за опаковъчни машини МУЛТИВАК в Индустриална Зона Божурище с производствена сграда, складови и логистични помещения, център за обучение и административна част. Изпълнител на проекта е компанията МИКС, а проектният мениджър е IPS Group.
 
Събитието премина с водосвет, направен от поп Богомил, приветствени слова и коктейл за гостите.
 
Управителят на Мултивак  за България - Ивайло Димитров благодари за  успешното сътрудничество с "НКИЗ" ЕАД и с БАИ, както и за подкрепата от страна на община Божурище в лицето на кмета, Георги Димов, който е  спомогнал за изключително бързото издаване на разрешително за строеж.
Компанията разчита на подкрепата на Общината и в социалната сфера с цел приобщаване на подходящите кадри и повишаване като цяло стандарта на живот в Божурище – сподели г-н Димитров. Амбицията му е в рамките на година да приключи първи етап и да открие първите работни места в предприятието.
 
Десислава Василева

Тагове