С шествие и концерт в Костинброд отбелязаха 24 май

1098 преглеждания

В празника се включиха всички училища в града

За трета поредна година в община Костинброд се състоя шествие и концерт по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

По традиция пред Общинска администрация-Костинброд се събраха всички училища от града. От ул. „Охрид” 1 потегли празничното шествие към реновирания централен градски площад „Иван Вазов”. В ученическото шествие се включиха възпитаници и техните ръководители от Първо ОУ „Васил Левски”, Второ ОУ „Васил Левски”, СУ „Д-р Петър Берон”, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец”, кметът на община Костинброд Трайко Младенов, председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, заместник-кметът на община Костинброд Александър Ненов, служители на Общинска администрация, директори и служители на центровете - ДЦРДУ, ЦОП „Промяна“, директори на училища, учители, родители, деца и жители от община Костинброд.

На сцена на централния градски площад „Иван Вазов”, Трайко Младенов поздрави всички присъстващи и подчерта няколко важни факти за образованието в община Костинброд. Факти като миналогодишния проект за енергийна ефективност на сградата на Първо ОУ „Васил Левски”, цялостната реконструкция на Второ ОУ „Васил Левски“, основният ремонт на сградата на ПГВМСС „Св.Георги Победоносец” и спечелените награди на общината в сферата на образованието.

Много ученици бяха наградени от кмета на община Костинброд с грамота за лични постижения, за успехите си в различни спортни и извънкласни мероприятия и дейности на Национално, Международно или Европейско ниво. Ученическия празник премина с много песни, стихотворения и танци от учениците на Първо ОУ „Васил Левски”, Второ ОУ „Васил Левски” и СУ „Д-р Петър Берон”. Водещи на събитието бяха Яница и Богомил - ученици от Първо ОУ „Васил Левски“.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд